Joachim tar gjerne de vanskelige oppdragene

Entreprenør Terje Sunde AS er nå i full gang med et av Førdes største byggeprosjekter i privat sektor. Underveis er programvaren fra Proresult en nyttig partner.

– Vi bygger en ny bydel i Førde!

Det sier Joachim Terjeson Sunde, byggeleder og teknisk leder i entreprenørselskapet Terje Sunde AS. De er nå i full gang med å bygge det første av flere byggetrinn i boligprosjektet Skudeløken i Førde.

Dette byggetrinnet inneholder 77 leiligheter, et leilighetshotell over to plan, næringsareal og en parkeringskjeller på 5000 kvadratmeter.

Terje Sunde AS er basert på Vassenden ved det vakre Jølstravatnet i Sunnfjord kommune.

– Vi er en bedrift som driver med alt mulig, og er ikke akkurat helt A4. Vi tar gjerne de vanskelige oppdragene, det er de som er kjekkest!

 

Varierende hvor mange som jobber på hvert prosjekt

Det er 23 ansatte i entreprenørselskapet, men siden de ofte holder på med flere oppdrag samtidig, varierer det hvor mange som er med på hver byggeplass.

–Nå for tiden varierer det fra fem til ti personer avhengig av behovet og ressursene, sier Sunde.

Derfor bruker de både Timeføring og Anleggsterminal fra Proresult for å skaffe seg oversikt.

– Timeføringen er gjort på 5 minutter nå! Tidligere kunne vi bruke dagevis på å registrere alt. For eksempel var jeg på et annet prosjekt tidligere i dag. Og senere i dag skal jeg på enda et annet prosjekt. Nå får jeg lett oversikt, og brukerne får varsel hver dag at de må registrere. Det er jo svært vanskelig å huske timer som skjedde en uke tilbake i tid, sier Sunde.

 

Bruker SJA når de ser noe kan være farlig

Sikkerhet og kvalitet er også avgjørende. Til det bruker de Proresult-systemet for HMS/KS.

– Der bruker vi veldig mye sjekklister og sikker jobb-analyser (SJA). Dette bruker vi til alle typer oppgaver. Noen ting er det krav om. SJA bruker arbeiderne dersom de ser de skal borti noe de mener kan være farlig. Dersom vi vet om at det kommer farlig arbeid, lager vi SJA-en på forhånd sammen med arbeiderne.

Internchat er også en funksjon de bruker mye. Den gjør det mulig å sende beskjeder til en eller flere deltakere i prosjektet. For eksempel når arbeiderne vil gi tilbakemeldinger om nytt utstyr eller klær som de trenger.

 

– Vanskelig å klare seg uten

– Vi bruker dessuten mye Vareuttak. Da scanner vi ut det som blir tatt ut fra bilene. Nå som dette er så innlemmet i driften, er det vanskelig å klare seg uten. Forresten har Reparasjonsmodulen kommet seg veldig!

Som nevnt er Terje Sunde et selskap som driver med mye forskjellig. I tillegg til betong, driver de også med brøyting! De har brukt brøytemodulen i 10 år.

– Til å begynne med var brøytemodulen litt enkel, men nå med den siste oppdateringen har den blitt veldig bra, sier Sunde.

Til opplysning skal det sies at eierne bak Terje Sunde AS også har majoriteten i Proresult AS.