Proresult er Miljøfyrtårn-sertifisert

Vi kan nå smykke oss med en av de tre anerkjente miljøsertifiseringene i Norge. Men hva vil det si å bli sertifisert, og vil Proresult-kunder merke noe forskjell? 

Datoen er 2. desember 2024, og det er faktisk oppholds og litt solglimt i den ellers regnfylte byen Førde. Ordfører Jenny Følling (SP) har kommet til Proresults hovedkontor på Peak Sunnfjord i et helt spesielt ærend.  

Utdeling av platen som viser at Proresult nå er Miljøfyrtårn-sertifisert.  

Men hvorfor valgte Proresult å ta steget til å bli sertifisert? Vi tok en prat med Fagansvarlig HMS/KS i Proresult, Øyvind Krogenes. 

Sertifisering ga viktig innsikt

Øyvind Krogenes har vært ansvarlig for sertifiseringsprosessen i Proresult, som startet i høsten 2023. Vi i Proresult har dermed brukt mye lenger tid enn mange andre som har tatt steget inn mot sertifisering.

– Vi ønsket å ta del i det grønne skiftet, slik mange av våre kunder kjenner at de må. Med sertifiseringen vil vi også kunne legge press på våre samarbeidspartnere og leverandører om deres fokus på bærekraft, sier Krogenes. 

Han påpeker at Miljøfyrtårn ikke kun handler om ytre miljø, men også om arbeidsmiljø.  

– Proresult er i en vekstfase hvor omorganisering og nye rutiner blir jobbet med. Til dette har vi fått nyttig innsikt gjennom sertifiseringen.  

Tips til andre om sertifisering 

Sertifiseringen kommer også Proresult-kundene til gode.  

– Ved at vi selv har gått igjennom en sertifiseringsprosess, kan vi enklere å forstå hva våre kunder trenger fra oss i en lignende prosess, sier Krogenes.  

Han forteller at flere av Proresult sine kunder har eller er i prosess med en av de anerkjente sertifiseringer i miljøledelse i Norge.  

De tre består av: 

  • Miljøfyrtårn (norsk) 
  • ISO 14001 (verdensomspennende) 
  • EMAS (EU og EØS) 

– Har du noen tips til andre som ønsker eller er i prosess med sertifisering? 

– Sett av nok tid og jobb systematisk. Ikke ta skippertak. Og husk at systemet skal følges opp i ettertid. Omfattende og detaljerte rutiner imponerer ingen, rutinene skal gjenspeiles og etterleves i den daglige drifte. Plukk “lavthengende frukter” før en starter med de mer komplekse oppgavene, avslutter han.